Rood-wit heeft de sleutel tot deelname aan de eindronde in eigen handen. Antonia moet nog 1 punt halen. Kurt Van Leemput/VC blikt o.a. terug op de bewogen laatste 20' tegen Berg en Dal. Met 10 van 0-3 naar 3-3.

VC Herentals kreeg het bezoek van Berg en Dal en kon mits winst zekerheid verwerven over deelname aan de eindronde.  De thuisploeg kwam nog steeds gehavend aan de aftrap maar de spelers waren vastbesloten om de blamage tegen SKS eerder op de week weg te spelen.
 
Na een noodgedwongen vervanging vroeg in de wedstrijd was het wachten en nog eens wachten naar een eerste doelrijpe kans.  Een loepzuivere voorzet van Hasounfi waar Verbert net niet goed genoeg met het hoofd bij kon was de eerste kans, na bijna een kwartier spelen. 

Aan de overzijde was het echter wel meteen prijs, een duidelijke fout op D’Huyvetter bleef onbestraft en Angelo Convalle kopte aan de tweede paal via de deklat Berg en Dal op voorsprong. 

D’Huyvetter kreeg vijf minuten voor rust nog een 2e geel aangenaaid zodat Herentals met zijn tienen verder moest.  Tot overmaat van ramp slikte het net voor de pauze nog een tweede doelpunt wanneer Gabrielle Convalle kon profiteren van een misverstand tussen keeper en verdediger.
 
Tijdens de pauze bracht trainer De Busser met Pauwels een nieuwe aanvalskracht voor Moons.  VCH probeerde de bakens te verzetten via Verwimp die net naast kopte.  Het grote gevaar bleef echter van de bezoekers komen en de boeken konden bijna toe wanneer Convalle voor een volledig open doel onbegrijpelijk hoog over besloot. 

Tussendoor pakte Verwimp nog een gele kaart waardoor hij tegen Ezaart geschorst zal moeten toekijken.  De thuisploeg was nog even gevaarlijk via Verbert die een achterwaartse kopbal gemakkelijk zag gered worden door Coomans.  Ook een pegel van Wouters bracht de bezoekende goalie niet in problemen. 

Het was Mellebeek die Berg en Dal in de hemel bracht en via de deklat staalhard de droge 0-3 cijfers op het bord zette.  Menige supporters zagen opnieuw de onweersbui hangen en dropen teleurgesteld af. 


Kantelmoment met Kristof Benijts 1-3
En toch is de wedstrijd pas gedaan na het laatste fluitsignaal want wanneer Pauwels op de linkerflank zijn voorzet net niet zag gedevieerd worden kon Verbert terugleggen tot bij Benijts die de bal netjes buitenkant voet in doel deponeerde en de “eerredder” liet optekenen. 

Bij de thuisploeg kwam Soentjens nog in de plaats voor Hassounfi waardoor er opnieuw een jeugdspeler voor de eerste keer van het eerste elftal mocht proeven. 

Een minuutje voor de reguliere speeltijd was verstreken wurmde Verbert zich door de bezoekende verdediging en legde netjes de 2-3 in de korf. 

Herentals probeerde er nog een alles of niets offensief uit te persen en kreeg loon naar werken wanneer diep in de toegevoegde tijd geschoffeld werd in de bezoekende zestien en VCH een strafschop kreeg toegewezen.  Wouters nam moedig de verantwoordelijkheid op en schoot voor rood-wit de 3-3 binnen. 

Conclusie : eindronde lonkt
Kurt Van Leemput VC : 'Herentals behaalde tegen Berg en Dal dus een zeer belangrijk punt en vocht terug na een uitzichtloze 0-3 achterstand.  Na het erg povere vertoon tegen SKS toonde deze groep dus toch de mentale weerbaarheid om terug te vechten.  Alhoewel we na het verlies van SKS op Branddonk nog altijd niet mathematisch zeker zijn van de eindronde mogen we wel stellen dat we enkel onszelf nog kunnen uitschakelen. 

Dat we dit puntje nog behaald hebben met een fel vertimmerde kern kan ons op mentaal vlak enkel maar een boost geven, volgende week op post voor de verplaatsing naar Ezaart.'
 
VC Herentals speelde met:  Maes Jens;  Wouters Thomas;  Spiessens Bart;  Verwimp Stef;  Bertels Jurgen;  Benijts Kristof;  Verlinden Lode;  Moons Damien;  Verbert Jonas;  Hassounfi Brahim;  D’Huyvetter Timo
 
Bank:  Van Aelst Ben;  Soentjens Kristof;  Pauwels Simon;  Van Peer Nick
 
Vervangingen:  46e  Pauwels Simon voor Moons Damien;  51e  Van Peer Nick voor Lode Verlinden   77e  Soentjens Kristof voor Hassounfi Brahim
 
Gele kaarten:  Verwimp Stef (3e gele kaart, geschorst tegen Ezaart) ; Spiessens Bart (2e gele kaart)
 
Doelpunten:  18e  0 – 1 ;  42e  0 – 2  ;  72e  0 – 3 ;  77e  Kristof Benijts  1 – 3 ;  89e  Jonas Verbert 2 – 3  ; 93  Thomas Wouters  3 – 3 (penalty).

Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.

Lees ook vorige verslag VC Herentals